Wie zijn we?

 

‘The Recordingshack’ is de in Zeist gesitueerde productiestudio van Bernard Schomaker. In 2007 studeerde Bernard af aan het conservatorium in Zwolle als jazz en pop gitarist. Sindsdien is hij actief als gitarist, docent en producer.

Bernard heeft onder andere affiniteit met de muziekstijlen Pop, Rock, Jazz, Singer-songwriter, Americana, Kleinkunst, Country en Indie. Met als grote voorbeelden Bruce Springsteen, The Lumineers, John Mayer, Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Gary Clark Jr. maar ook Johnny Cash (The American Recordings), Micheal Kiwanuka,  Audioslave en The Red Hot Chili Peppers.  Als producer laat hij zich inspireren door onder andere Glyn Johns, Rick Rubin, Steve Jordan en Mike Stavrou.

De studio is gelegen op Landgoed Dijnselburg in Zeist (Utrecht) en bestaat uit een mooie ruime kamer met prachtig uitzicht op bos en land. Deze ruimte is uitermate geschikt voor opnames met kleine bezettingen, songwriting, pre-productie, post-productie en overdubs. Vaak werken we samen met andere muzikanten, songwriters en studio’s. Zo hebben we voor de bandsessies een mooie deal gesloten met een studio in de buurt. Op deze manier kunnen we jouw songs opnemen met te gekke gear, tijd en aandacht, voor een goede prijs.

 


005 The Recordingshack-by-JKey Photography
Mijn naam is Bernard Schomaker, welkom bij The Recordingshack!

De visie..

Productie

  • Het lijkt me gaaf om samen in de opnamestudio te werken aan je muzikale ideeën en deze te kneden en te smeden tot een volwaardige, professionele productie. Hierin is jouw verhaal, jouw visie, de muziek waar je jouw inspiratie uit put en de droom die je met jouw eigen muziek voor ogen hebt leidend.

Muziek

  • Omdat ik als musicus en als producer ervaring heb aan beide kanten van de microfoon, weet ik wat er voor nodig is om goed te kunnen musiceren in de opnamestudio. Hierin streef ik er dan ook naar om de omstandigheden te creëren waarin jij boven jezelf uit kunt stijgen.

Sound

  • Passie voor sound is wat mij drijft, hoe kun je de drums laten klinken als John Bonham, hoe krijg je een gitaarsound als Clapton of John Mayer? Dat vind ik te gek en dat is waar ik steeds naar op zoek ben. Verder heb ik me verdiept in de verschillende sounds van de populaire muziek vanaf de jaren ’60. Welke plaat is opgenomen op een NEVE tafel en welke op een API of SSL? Op deze manier kan ik je helpen je muziek zo te laten klinken, zoals jij het in je hoofd hebt.

Duurzaamheid

  • Wat voor mij verder, in de bedrijfsvoering een belangrijke rol speelt, is duurzaamheid. Door verschillende maatregelen te nemen probeer ik de footprint van de opnamestudio zo klein mogelijk te maken. Hoe doe ik dat? De apparaten uitzetten die niet gebruikt worden, spaarlampen en LED verlichting toepassen. Kabels en apparatuur zelf solderen en repareren. Verder gebruik ik koptelefoons van Gerrard Street, deze zijn volledig modulair om zo e-waste tegen te gaan. Wat merk jij er van? Waarschijnlijk weinig niet zo veel, behalve dan dat we onze prijs daardoor ook wat lager kunnen houden. Als je zelf wel iets met duurzaamheid hebt, dan kan het een extra reden zijn om voor The Recordingshack te kiezen!

Is je interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op om onder het genot van een kop koffie te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Of ben je meer benieuwd naar onze tarieven?