Opnamestudio

‘The Recordingshack’ is de in Huis ter Heide (Zeist) gesitueerde productiestudio van Bernard Schomaker. In 2007 studeerde Bernard af aan het conservatorium in Zwolle als jazz en pop gitarist. Sindsdien is hij actief als gitarist, docent en na een leertraject bij de Volver Sound Academy in Tilburg ook als producer.

Bernard heeft onder andere affiniteit met de muziek-stijlen Singer-songwriter, Americana, en Indie.

Het hart van de studio is een mooie ruimte bij Bernard thuis. Deze ruimte is uitermate geschikt voor songwriting, pre-productie, post-productie en overdubs.

Vaak werken we samen met andere muzikanten, songwriters en studio’s. Zo hebben we voor de bandsessies een mooie deals gesloten met verschillende studio’s in de buurt. Op deze manier kunnen we jouw songs opnemen in een daarvoor geschikte studio met te gekke gear, tijd en aandacht.

De laatste tijd werken we graag vanuit Studio ‘De Smederij’ in Zeist. Een mooie ruimte met natuurlijk licht, airco en goeie mogelijkheden voor grotere bezettingen. Andere pluspunten zijn de Yamaha C7 vleugel,  mooie Neumann, Schoeps en AKG microfoons, en te gekke preamps als de Focusrite Isa en Rupert Neve Designs.

De visie..

Productie

Wat ik gaaf vind is om samen in de studio te werken aan je muzikale ideeën en deze te kneden en te smeden tot een volwaardige, professionele productie. Hierin is jouw verhaal, jouw visie, de muziek waar je jouw inspiratie uit put en de droom die je met jouw eigen muziek voor ogen hebt leidend.

Muziek

Omdat ik als musicus en als producer ervaring heb aan beide kanten van de microfoon, weet ik wat er voor nodig is om goed te kunnen musiceren in de opnamestudio. Hierin streef ik er dan ook naar om de omstandigheden te creëren waarin jij boven jezelf uit kunt stijgen.

Sound

Passie voor sound is wat mij drijft, hoe kun je de drums laten klinken als John Bonham, hoe krijg je een gitaarsound als Clapton of John Mayer? Dat vind ik te gek en dat is waar ik steeds naar op zoek ben. Verder heb ik me verdiept in de verschillende sounds van de populaire muziek vanaf de jaren ’60. Welke plaat is opgenomen op een NEVE tafel en welke op een API of SSL? Op deze manier kan ik je helpen je muziek zo te laten klinken, zoals jij het in je hoofd hebt.

Duurzaamheid

Wat voor mij verder, in de bedrijfsvoering een belangrijke rol speelt, is duurzaamheid. Door verschillende maatregelen te nemen probeer ik de footprint van de opnamestudio zo klein mogelijk te maken. Hoe doe ik dat? De apparaten uitzetten die niet gebruikt worden, spaarlampen en LED verlichting toepassen. Kabels en apparatuur zelf te bouwen, te solderen en te repareren. Verder gebruik ik koptelefoons van Gerrard Street, deze zijn volledig modulair om zo e-waste tegen te gaan. Wat merk jij er van? Waarschijnlijk weinig niet zo veel, maar het is mooi om samen goed voor onze planeet te zorgen. Als je zelf wel iets met duurzaamheid hebt, dan kan het een extra reden zijn om voor The Recordingshack te kiezen!

Is je interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.